De Werelddominantiegroep (GDG): waarschuwingen vóór 11 september en verkiezingsonregelmatigheden in hun context


Regeringsleiders in de VS staan volledig in dienst van een aantal multinationale bedrijven.  


Regeringsleiders in de VS staan volledig in dienst van een aantal multinationale bedrijven.  

Door Peter Philips, Bridget Thornton en Celeste Vogler

Op dit moment wordt de leidende klasse in de Verenigde Staten gedomineerd door een neoconservatieve groep mensen met een gezamenlijk doel: het wereldwijd handhaven van de Amerikaanse militaire controle. Deze Werelddominantiegroep (Global Dominance Group - GDG) heeft zich in samenwerking met de grote wapenleveranciers ontwikkeld tot een sterke kracht binnen het wereldwijde militaire unilateralisme en de Amerikaanse politieke ontwikkelingen. (deel 5)

De twee bedrijven die waren ingehuurd om de opiniepeiling uit te voeren voor de Nation Election Pool (een consortium van de vijf grootste omroeporganisaties en Associated Press) waren Edison Media Research en Mitofsky International. Deze organisaties weigerden de resultaten van hun exit poll vrij te geven voor Bush' inauguratie.

Election Systems & Software (ES&S), Diebold en Sequoia waren de bedrijven die op de eerste plaats waren betrokken bij de invoering van nieuwe elektronische stemmachines over het hele land. Al deze firma's onderhouden nauwe banden met de regering Bush. De grootste investeerders in ES&S, Sequoia en Diebold zijn wapenleveranciers van de regering als Northrup-Grumman, Lockheed-Martin, Electronic Data Systems (EDS) en Accenture. Diebold huurde Scientific Applications International Corporation (SAIC) uit San Diego in om de beveiligingssoftware voor hun stemmachines te ontwikkelen. Veel leidinggevenden van SAIC (die voorkomen op onze lijst van de GDG) zijn voormalige medewerkers van het Pentagon of de CIA. Onder hen: Generaal Wayne Downing, voorheen werkzaam bij de National Security Council, Bobby Ray Inman, voormalig CIA-directeur, de voormalige admiraal William Owens (vroeger vice-voorzitter van de gezamenlijke chefs van staven) en Robert Gates, nog een voormalig CIA-directeur.(55)

Black Box Voting heeft herhaaldelijk gemeld dat de stemmachines die door meer dan 30 miljoen kiezers werden gebruikt gemakkelijk gehackt konden worden door relatief eenvoudige programma's zonder dat controle van de computers achteraf bewijzen zou kunnen opleveren dat ermee was geknoeid. De onregelmatigheden tijdens het tellen van de stemmen wijst erop dat er in 2004 iets aan de hand was dat het toeval oversteeg.(56)

Samenzweringstheorieën doen het altijd goed in de VS en kunnen in direct verband worden gebracht met het gebrek aan onderzoeksjournalistiek door de media. De grote media richten zich vooral op het shownieuws. Vandaar dat het grote publiek beter op de hoogte is van de moordzaak omtrent Scott Peterson die in 2004 in Californië zijn vrouw vermoordde dan over de mogelijkheid van nationale stembusfraude.

De GDG en 11 september

Een aanzienlijk deel van de GDG kon vooraf weten dat de aanslagen van 11 september op komst waren. Veel landen waarschuwden de VS voor de dreiging van terroristische aanslagen: Afghanistan, Argentinië, Groot-Brittannië, de Kaaimaneilanden, Egypte, Frankrijk, Duitsland, Israël, Italië, Jordanië, Marokko en Rusland. Ook binnen de Verenigde Staten kwamen er waarschuwingen als gevolg van onderschepte communicatie met betrekking tot de specifieke plannen van Al Qaeda. Enkele waarschuwingen vooraf voor 11 september:

Voorkennis van 11 september stelde de GDG in staat om snel te handelen met als doel de versnelling van haar agenda voor de wereldwijde dominantie. Al- lang vóór 11 september wensten velen binnen de GDG een invasie van Afghanistan. De regeringscommissie met betrekking tot Azië en de Pacific van hetInternational Relations Committee van het Huis van Afgevaardigden kwam in februari 1998 bijeen om het verwijderen van de Afghaanse regering te bespreken. In juni 2001 zei de Amerikaanse regering tegen India dat de invasie van Afghanistan was gepland voor juni 2001 en 'Janes Defense News' berichtte in maart 2001 dat de VS het voornemen hadden om Afghanistan later dat jaar binnen te vallen. De BBC meldde dat de VS al vóór 11 september 2001 de Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken op de hoogte hadden gebracht van een in oktober geplande invasie van Afghanistan.(58) (wordt vervolgd)

Noten:

  1. Peter Phillips, "The Sale of Electoral Politics," 'Censored 2005', (New York: Seven Stories Press, 2004) p.57.
  2. www.blackboxvoting.org. Voor een recenter verslag over het hacken van stemmachines zie: 12-13-05: Devastating hack proven, http://www.bbvforums.org/cgi-bin/forums/board- auth.cgi?file=/1954/15595.html
  3. Zie: Jessica Froiland's, 9/11 Pre-warnings in 'Censored 2006', Peter Phillips, (New York: Seven Stories Press, 2005) p. 205.
  4. Indiareacts.com, India in Anti-Taliban Military Plan, 26/6/2001, BBC News, 18/09/2001, door George Arney. 'Janes Defense News', 15/03/2001, India Joins Anti-Taliban Coalition, door Rahul Bedi.

Bijlage B:

Organisaties die steun bieden aan de Werelddominantiegroep

PNAC Project For New American Century
HO Hoover Institute
AEI American Enterprise Institute
HU Hudson Institute
NSC National Security Council
HF Heritage Foundation
DPB Defense Policy Board
CPD Committee on Present Danger
JINSA Jewish Institute of National Security Affairs
MI Manhattan Institute
CLI Committee for the Liberation of Iraq
CSP Center for Security Policy: Institute for Strategic Studies
CSIS Center for Strategic and International Studies
NIPP National Institute for Public Policy
AIPAC American Israel Public Affairs Committee
Team BPresidents Foreign Advisory Board

Aantekening: Bij het selecteren van de 16 belangrijkste neoconservatieve organisaties die de Werelddominantiegroep ondersteunen zijn we vooral uitgegaan van de websites van het International Relations Center website: http://rightweb.irc-online.org/, die van het Center for Public Integrity, www.publicintegrity.org, en andere bronnen die in deze studie worden genoemd.

Vertaling Frans Willems.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019