Rusland: VS en NAVO brachten geen stabiliteit in Afghanistan

CSTO treft maatregelen


NAVO/Isaf brengt geen stabiliteit en vrede in Afghanistan.  


 

Redactie buitenland

De secretaris van de Russische Veiligheidsraad zei op 11 mei jl. dat de internationale coalitiemacht zijn stabiliseringsinspanningen in Afghanistan zou moeten opvoeren.

"Actievere inspanningen van de coalitiemacht in Afghanistan - de contingenten van Verenigde Staten en van de NAVO - zijn nodig", zei Igor Ivanov. "Zij moeten proactiever zijn zodat de bestaande problemen in het land zich niet verder ontwikkelen".

Jammer genoeg zijn er geen gronden om te zeggen dat de situatie in Afghanistan stabiliseert of dat de taken zijn vervuld die door de antiterrorismecoalitie aan het begin van de operatie werden gesteld [in 2001]", zei Ivanov, ex-minister van Buitenlandse Zaken. Ivanov zei dat de drugsexport uit Afghanistan is gestegen en het land nog steeds een opleidingsbasis is voor diverse extremistische organisaties.

Hij voegde eraan toe dat Rusland deze problemen met zijn partners had besproken en maatregelen treft om zich tegen de gevolgen te verzetten in het kader van de Collectieve Veiligheidsverdrag Organisatie (CSTO), een regionaal veiligheidsorgaan bestaande uit Rusland, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, en Armenië.

Bron: Novosti http://en.rian.ru/world/20060511/47996324.html, Moskou, 11-5-2006, vertaling BabelFish/wvdk.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019