PVDA strijkt neer in de Vlaamse Ardennen

Van 11 tot 15 augustus: vakantiekamp Ronse

Om 10 uur een zeldzame docu-film meepikken, 's middags een ritje met de fiets op 't parcours van de Ronde van Vlaanderen, en 's avonds bij een trappist een oude vriend terugzien. 't Zou een dag op het PVDA-vakantiekamp kunnen zijn. Wendt de steven naar Zuid-Oost-Vlaanderen, naar de Vlaamse Ardennen, want daar vindt dit jaar het zomerkamp van de PVDA plaats: boeiend, ontspannend, sportief en familiaal.

Een nieuwe locatie

Aan de rand van het Muziekbos, midden in het groen, ligt De Fiertel, onze uitvalsbasis voor vier dagen vakantie. De Fiertel beschikt over twee-, drie- of vierpersoonskamers en een grotere slaapzaal. Een ruim restaurant serveert lekker en gezond eten. Er is ook een nieuw aangelegde en volledig uitgeruste camping met apart sanitair. Op het domein zijn sportvelden en natuurlijk is er een gezellige kroeg.

Uitstapjes, wandelingen

Wie Vlaamse Ardennen zegt, zegt Ronde van Vlaanderen, zegt wielerparadijs. Vanuit De Fiertel vertrekken verschillende fiets- en mountainbikeroutes. De Kanarieberg, de Kluisberg, de Fonteinberg liggen niet veraf. Onze wielertoerisme-ploeg stippelt voor elke dag een fietsroute uit. Breng dus zeker je fiets mee! De Fiertel heeft een tiental fietsen te huur. Verder op het programma: een bezoek aan het textielmuseum. We verkennen de stad Ronse met zijn Art-Deco en Hermesroute. Elfen, heksen en kabouters ontdekken we in het 'Maison du Pays des Collines' in Ellezelles. Natuurlijk kun je er ook alleen op uittrekken: ons toeristisch kantoor biedt tal van ideeën voor een uitstapje, voor een fietstochtje of voor een wandeling. En in Kluisbergen is er een openluchtzwembad.

Waar kinderen thuis zijn

Een domein van meer dan vijf hectaren met o.m. een grote en gloednieuwe speeltuin staat ter beschikking voor sport en spel. En wat denk je van een echte heksenwandeling of een bezoek aan de ezelboerderij? We trekken naar het textielmuseum waar we met een workshop in het leven duiken van de textielarbeiders. Tijdens de conferenties en dergelijke is er voor de allerkleinsten in oppas voorzien en 's avonds organiseren de ouders onderling een systeem van toezicht.

Ook op het programma

Elke ochtend organiseren we twee conferenties. We hebben gezocht naar thema's die in het najaar de politieke agenda zullen beheersen. In de voormiddag is er ook de mogelijkheid om een docu-film te zien. 's middags organiseren we ontmoetingen met boeiende figuren. Elke avond is er cultuur en ontspanning en de openluchtcinema.

Het vakantiekamp praktisch

Het vakantiekamp duurt vier dagen. Je kunt kiezen uit vier formules: Je schrijft in voor het hele kamp of voor één, twee of drie dagen. Telkens kun je kiezen voor een kamer of de camping. Alle formules zijn volpension. Wie voor één dag komt krijgt 's middags een broodmaaltijd en 's avonds een warme maaltijd.

Vóór 1 augustus inschrijven en betalen geeft tot 10 procent voordeel. Vanaf een tweede kind krijg je nog eens 10 procent korting. Kinderen jonger dan drie jaar verblijven gratis. Er zijn verminderde tarieven voor werklozen, gepensioneerden, studenten; voor jongeren tot 18 jaar en voor kinderen tot 11 jaar.

Een voorbeeld:

Een volwassene betaalt voor het volledige kamp: 135 euro (kamer vóór 1-8) of 148 euro (kamer na 1-8); 92 euro (camping vóór 1-8) of 105 euro (camping na 1-8). Voor één dag betaalt een volwassene 13 euro, een kind tussen drie en 11 jaar: 9 euro.

Voor de volledige prijzentabel en de inschrijvingen verwijzen we naar http://www.pvda.be/ronse

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019