Aanrader


 

De arbeidersklasse in het tijdperk van de transnationale ondernemingen

In dit boek neemt Peter Mertens je mee op een zoektocht naar het antwoord op een viertal brandende actuele vragen. Welke rol speelt de arbeidersklasse in de maatschappijen van vandaag en morgen? Vervangen netwerken de rol van een revolutionaire partij? Leven we in het tijdperk van het nieuwe Empire en zijn de nationale staten uitgeteld? Kunnen verkiezingen en parlementair werk de krachtsverhoudingen fundamenteel wijzigen? Peter Mertens plaatst zijn stellingen tegenover de visie zoals ontwikkeld in Empire, het boek van Michaël Hardt en Antonio Negri. De auteur toetst zijn visie ook aan de eigen 'modernisering van het marxisme' door Fausto Bertinotti, de voorzitter van de partij van Europees Links.

Marxistische Studies, 2005 - nr 72. Te verkrijgen via partijkantoor NCPN, prijs 7,50 euro.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019