Ingezonden: NEE tegen het 'Nieuwe Midden-Oosten' van de VS & Israël

Landelijke demonstratie

Zaterdag 23 september, 13.00 uur, Museumplein, Amsterdam

Libanon... Afghanistan... Irak... Palestina... Iran...

NEE tegen het 'Nieuwe Midden-Oosten' van de VS & Israël. BREEK MET BUSH!

Zaterdag 23 september 2006 is uitgeroepen tot 'Internationale Protestdag Tegen De Oorlog'. Die dag zal er opnieuw over de hele wereld - van Europa tot de VS, van het Midden-Oosten tot Latijns-Amerika - worden gedemonstreerd tegen de 'permanente oorlog' van George W. Bush en de bezettingspolitiek in Libanon en Palestina, in Afghanistan en Irak. Bovendien zal er worden betoogd tegen een dreigende Amerikaanse aanval op Iran.

Ook in Amsterdam gaan we die dag weer de straat op. We zeggen NEE tegen het 'Nieuwe Midden-Oosten' van Bush en Olmert en de actieve betrokkenheid daarbij van Nederland - van de troepenmissie in Uruzgan tot het tolereren van de agressie tegen Libanon en de Palestijnen. We roepen daarom op tot een onmiddellijk einde van de Nederlandse steun aan de VS en Israël. We eisen dat Nederland breekt met Bush!

Demonstreer ook mee en help lokaal met mobiliseren - meld je vandaag nog aan: info@stopoorlog.nl. Binnenkort meer op http://www.stopoorlog.nl.

De aanhoudende Nederlandse betrokkenheid bij de Amerikaanse en Israëlische oorlogspolitiek maakt het urgent dat ons tegengeluid zich komende periode verder verspreidt en verbreedt. Daarom roepen we ook jou op je aan te sluiten bij dit nieuwe samenwerkingsverband. Niet alleen om de demonstratie op 23 september zo groot mogelijk te helpen maken - tevens om ervoor te zorgen dat het protest tegen oorlog landelijk en lokaal zo luid mogelijk gaat terugkomen richting de nieuwe verkiezingen op 22 november.