Massale demonstratie in Bolivia om Evo Morales te steunen


De samenwerking tussen Evo Morales en Fidel Castro is de VS en voormalige machthebbers in Bolivia een doorn in het oog. Er bestaat een reĆ«el gevaar voor pogingen om de huidige regering omver te werpen.  


De VS ondervinden steeds meer verzet tegen hun 'neokoloniale' politiek in Latijns-Amerika.  

Redactie buitenland

Ongeveer 30.000 inheemsen en landarbeiders demonstreerden op 12 oktober jl. in La Paz om de Boliviaanse president Evo Morales te steunen, wiens regering de laatste dagen werd bedreigd door geruchten over een staatsgreep.

"Broeders en zusters, deze culturele en democratische revolutie zal doorgaan, met of zonder Evo Morales. Niemand zal de verandering in Bolivia tegenhouden", zei de Boliviaanse president. "Zij zullen proberen ons te beledigen, ons te vernederen en ons tegen te houden [...], maar niemand gaat de Grondwetgevende Vergadering tegenhouden; niemand gaat de hernieuwde inbezitneming, de nationalisering van onze natuurlijke rijkdommen tegenhouden."

Tijdens zijn toespraak prees president Morales het nieuwe alfabetiseringsprogramma dat tot dusver zo'n 250.000 Bolivianen bereikte en Operatie Mirakel, een initiatief door Venezuela en Cuba betaald, dat gratis correctieve oogchirurgie door Cubaanse artsen aanbiedt aan degenen die dat nodig hebben, meldde AFP.

Bron: GRANMA, 13-10-2006, vert. wvdk.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019