Joop Smidt, overleden op 5-10-2006


 

Dag: vrijdag 20 oktober 2006
Aanvang: 11 uur voormiddag
Plaats: Werengouw 87 Waterlandplein wijkcentrum (paars gebouw), Amsterdam-Noord (Nieuwendam)

Het Waterlandplein is te bereiken:
Per openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS met bus 32, halte Werengouw/Waterlandplein;
Per auto volgt u de Ring Amsterdam(oost) richting Zaandstad de A10, tot afslag 115 - Nieuwendam, Zuiderzeeweg, 1e rechts IJdoornlaan, 1e links Volendammerweg, na 200m. rechtsaf Werengouw.

Met droefheid delen we mede dat onze kameraad Joop Smidt na een slepende ziekte in de nacht van 4 op 5 oktober op 82-jarige leeftijd is overleden.

Joop was werkzaam bij de Nederlandse Spoorwegen en tijdens de oorlog actief in het verzet. Na de oorlog heeft hij zich volledig ingezet bij de oprichting van ANJV, opbouw van de partij en totstandkoming van een antifascistische vereniging. De laatste jaren van zijn leven was Joop actief om de jongere generatie te scholen in de antifascistische strijd. Hij werd in 2004 benoemd tot erelid van het presidium van de FIR, de overkoepelende organisatie van verzetsstrijders in Europa.

De AFVN/BvA - AntiFascistische oudVerzetsstrijders Nederland/Bond van Antifascisten - organiseert samen met Contactgroep Van der Heul een Herdenkingsbijeenkomst op: vrijdag 20 oktober 2006

Gaarne nodigen wij u uit om gezamenlijk een laatste eer te bewijzen aan onze strijdmakker Joop Smidt, antifascist van het eerste uur.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019