Het Besluit tot Ontbinding van de Tsjechische Jongerenorganisatie (KSM) onmiddellijk ongedaan maken!


'Geen volk is vrij dat een ander volk onderdrukt'. Dat geldt des te meer voor de schandalige ontbinding door de Tsjechische regering, jawel lid van de EU, van de Tsjechische communistische jongerenorganisatie KSM. Waarom? Omdat zij tegen het bezit zijn van de productie in private handen. Knokken voor het socialisme is sinds 16 oktober jl. strafbaar in de Europese Unie. De volgende landelijke demonstratie van KHT zou daartegen gericht moeten zijn! Zie ook: http://www.voorwaarts.net/pages/ksmverbod.html (Foto KSM)  

De ondergetekende communistische partijen hebben met ontsteltenis en verontwaardiging kennisgenomen van het besluit van het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Tsjechische Republiek om op 12 oktober 2006 de Tsjechische Communistische Jeugdbond (KSM) te ontbinden op grond van het feit dat de jeugdorganisatie ervoor optreedt de productiemiddelen in gemeenschapshanden te brengen.

Zij eisen van het Tsjechische ministerie van Binnenlandse Zaken deze daad van politieke censuur onmiddellijk ongedaan te maken. Op de ministers van Buitenlandse Zaken van hun land doen zij een appel zich in te spannen bij de Tsjechische overheid dat de vrijheid van meningsuiting (incl. organisatie en ontmoeting) in Tsjechiƫ wordt gerespecteerd.

Nieuwe Communistische Partij - NCPN (NCPN)
Duitse Communistische Partij (DKP)
Communistische Partij van Luxemburg (KPL)
Partij van de Arbeid Belgiƫ (PVDA)

Luik, 20 oktober 2006.