Ingezonden: Platform Keer het Tij roept op tot deelname

Bussen uit 19 plaatsen gaan naar Den Haag op 4 november

Op zaterdag 4 november om 14 uur is de grote manifestatie op Het Plein in Den Haag voor een pardonregeling voor de 26.000 asielzoekers die al meer dan vijf jaar in Nederland verblijven. Vanuit de volgende Vluchtelingenwerk-afdelingen gaan gratis bussen naar de manifestatie: Friesland, Groningen, Twente, IJssel-Vecht, Midden-Gelderland, Gelderland-Zuid, Midden-Nederland, Amstel tot Zaan, Brabant-West, Midden-Brabant, Noord-Midden Limburg, Zuid-Limburg en Zuid-Holland-Zuid.

Kijk voor de adressen op http://www.vluchtelingenwerk.nl/83-Regionale_Afdelingen.html

Bovendien gaan er ook bussen van andere organisaties uit:

Veel bekende Nederlanders op 4 november in Den Haag

Tal van bekende Nederlanders zijn 4 november in Den Haag aanwezig op de manifestatie voor een generaal pardon. Op het podium komen onder meer Katja Schuurman, Hanneke Groenteman, Ernst Jansz, Huub Oosterhuis, MIR (ex-Twarres), Hedy D'Ancona, Huub van der Lubbe (o.v.), Edsilia Rombley, Harry de Winter, Anja Meulenbelt, Hind, Joris Linssen, de Fanfare Eerste Liefdesnacht en vertegenwoordigers van politieke partijen.

Tweederde Nederlanders voorstander generaal pardon

Bijna tweederde van de Nederlanders wil een generaal pardon voor de duizenden asielzoekers die al jaren in het land verblijven. Onder de CDA-kiezers is een ruime meerderheid (63 procent) voor zo'n regeling. De partij zelf is er tegen. Dat blijkt uit een enquĂȘte van het onderzoeksbureau TNS NIPO in opdracht van Vluchtelingenwerk Nederland. Een ruime meerderheid van de linkse stemmers vindt dat de groep (ex)-asielzoekers - die sinds enkele jaren bekendstaat als de '26 duizend gezichten' - in Nederland mag blijven. De linkse partijen (PvdA, SP, GroenLinks) zijn voor een generaal pardon voor asielzoekers die langer dan vijf jaar in Nederland wonen, net als de ChristenUnie.

Zie ook: http://www.keerhettij.nl en http://www.generaalpardonnu.nl