Verslag van de vergadering van het partijbestuur van 7 oktober 2006

Het PB staat enige ogenblikken stil bij het overlijden van Joop Smidt.

Internationaal: In december vinden presidentsverkiezingen plaats in Venezuela. De partij is uitgenodigd om waarnemers te sturen. De partij zal aanwezig zijn op de internationale conferentie in Praag en de jaarlijkse bijeenkomst van communistische en werkerspartijen. terwijl Wil naar de jaarlijkse 'Athene' conferentie, die dit jaar in Portugal wordt gehouden gaat. Het PB is akkoord.

Planning DB/PB: De planning zal worden aangepast, de vergaderdata blijven hetzelfde maar de prioriteitsstelling zal anders worden. Zo zal op de vergadering van 4 november de notitie over de vakbondspolitiek worden besproken, op 2 december is de beurt aan het parlementaire werk. De rest volgt nog. Er wordt gewerkt aan een financieel/organisatieplan. De evaluatie over het functioneren van het PB, vertraagd door de verkiezingswerkzaamheden, wordt uitgesteld tot komend voorjaar.

Alternatieve verkiezingscampagne: Er is nu ongeveer 6500 euro in het verkiezingsfonds. Aan de huidige campagne zal slechts een beperkt deel worden besteed. Het verkiezingsprogramma wordt voltooid en gebruikt om als 'standpuntenprogram' mee naar buiten te treden. Er komt ook een pamflet waarmee vooral bij bedrijven en instellingen zal moeten worden gewerkt.

Volgende vergadering 4 november.