Groot draagvlak onder Helderse politici tegen verbod op de KSM

Jordy Klabbers

Zaterdag 18 november jongstleden gingen de politieke partijen weer de markt op om campagne te voeren voor de verkiezingen op 22 november. Dus een uitstekende kans om de Helderse politici in te lichten over de ondemocratische situatie in Tsjechië. Naar aanleiding van het verbieden van de KSM (Communistische Jeugd Unie) in Tsjechië heeft de jongerenbeweging van de NCPN, de CJB, een petitie opgesteld (zie www.voorwaarts.net/pages/ksmverbod.html voor meer informatie over het onderwerp).

Onder de Helderse politici was de SP-fractievoorzitster in de gemeenteraad, Rachel Post, degene die de aftrap deed door de eerste handtekening te plaatsen onder de petitie. Gevolgd door een groot aantal SP-fractiemedewerkers en -leden. Een meerderheid van de politieke partijen erkent dat de daden van de Tsjechische overheid zeer ondemocratisch zijn en ondertekende de petitie na een gesprek; alleen de PvdA was de grote dwarsligger! De fractievoorzitter van de PvdA, Theo Rijnten, vond dat in een democratie vrijheid van meningsuiting maar voor bepaalde mensen een recht is en weigerde de petitie te ondertekenen..! Uiteindelijk besefte maar één PvdA-lid dat het ondemocratisch is om een politieke jongerenorganisatie te verbieden omdat die een socialistische maatschappij nastreeft en tekende de petitie.

ECHTE DEMOCRATIE IS ER VOOR IEDEREEN, BEHALVE VOOR FASCISTEN!

Een groot aantal leden en fractiemedewerkers van de verscheidene partijen hebben hun handtekening geplaatst. Het meest opvallend was dat, naast de SP, ook het raadslid en alle aanwezige leden van de Christen Unie die toen bij hun stand stonden de petitie ondertekenden. Verder ook de hele fractie van D66 en Groenlinks.

De raadsleden die tekenden waren:

Wilt u de petitie ook ondertekenen en/of actief helpen handtekeningen te verzamelen? Mail dan naar ncpn_noordhollandnoord@hotmail.com