Voorpagina: Havanstaking van drie dagen


 


 

Vorige week hebben de 240 havenslepers drie dagen gestaakt. Zij hielden alleen nog maar de wacht op hun boten om bij een calamiteit snel hulp te kunnen bieden. Zij onderbraken hun staking vorige week vrijdag, maar "de strijd zal doorgaan zolang een akkoord uitblijft", vertelde Cees Bos, bestuurder Vervoer van FNV Bondgenoten op maandagmorgen jl. aan Manifest. De stakers wilden de andere bedrijven in de haven tijd en ruimte geven om de achterstand die door de staking is ontstaan, weg te werken. Op maandagmorgen jl. was een akkoord nog niet in zicht, ondanks het feit dat FNV Bondgenoten zijn eis verlaagde voor wat betreft de eenmalige uitkering. Smit heeft in 2006 75 miljoen euro winst gemaakt, met een rendement van 24 procent. FNV Bondgenoten vindt het niet meer dan normaal dat de werknemers daarvan nu eindelijk ook meeprofiteren.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019