Herdenking Februaristaking

Uit toespraak van burgemeester Cohen bij de herdenking van de Februaristaking op 25 februari 2007: "Zij die niet van het verleden leren, zijn gedoemd het te herhalen. Daarom zijn wij hier en daarom houden wij ons met het verleden bezig, ter wille van het heden. Op 22 februari 1941 vond de eerste razzia plaats waarbij 425 Joodse mannen op brutale wijze op dit plein werden samengedreven en weggevoerd. Ooggetuigen van het geweld vertelden het door. Op 24 februari kwam de CPN bijeen op de Noordermarkt om een proteststaking te organiseren. Protesteert tegen de afschuwelijke Jodenvervolging! Weest eensgezind, weest moedig! Strijdt fier voor de vrijmaking van ons land! Beseft de enorme kracht van uw eensgezinde daad!!!!! En met de hand ertussen geschreven het driewerf: Staakt! Staakt! Staakt!" Hele tekst: "http://www.amsterdam.nl/gemeente/documenten/toespraken/cohen/inhoud/2007/februaristaking" (Foto Manifest)

Guus Duppen, vz. afdeling Amsterdam van ABVAKABO FNV, spreekt stampvolle zaal toe tijdens jaarlijkse ABVAKABO-Februariherdenking. Vooral de inleiding van de politiek geëngageerde schrijfster Conny Braam, maakte veel indruk. (Foto Manifest)

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019