Ingezonden: Vrouwen in het Zwart

Dit jaar 40 jaar bezetting van Palestina:

5 juni demonstratie in Den Haag
9 juni groot evenement op de Dam in Amsterdam
14de Internationale Conferentie Vrouwen in het Zwart in Valencia van 16 - 20 Augustus 2007

De 'Vrouwen in 't Zwart Nederland' houden elke eerste vrijdag van de maand een wake vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)

Zes jaar Intifada en 40 jaar bezetting is meer dan genoeg!
Stop de invasies en bombardementen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied!
The wall must fall - Weg met de annexatie muur!
Beëindig bezetting van Westoever en omsingeling/uithongering van Gaza!
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen!
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken!

Sinds de verkiezing op 25 januari 2006 van Hamas, verkiezingen, die door iedereen als democratisch, vrij en eerlijk worden beschouwd, heeft de EU samen met de VS een paralyserende boycot van de Palestijnse Autoriteit tot stand gebracht en met de introductie van het Tijdelijk Internationaal Mechanisme de wettig verkozen regering aan de kant geschoven. Bovendien hebben zij stilzwijgend toegestaan dat Israël de Palestijnse belasting en douane-inkomsten - nu al 700 miljoen dollar - tegen de regels in niet aan de Palestijnen heeft overhandigd. Een jaar na de verkiezingen zien we de vreselijke resultaten van deze politiek van isolatie en het toestaan van Israëls illegale, unilaterale acties. De EU kan niet langer gegijzeld blijven door Israël, een staat die bij voortduring het internationaal recht schendt en die al veertig jaar Palestijns gebied bezet in strijd met vele VN-resoluties. We hopen van harte dat de Europese Unie zich zal houden aan haar oorspronkelijke principes van vrede, veiligheid en rechtvaardigheid voor allen.

Informatie over mensenrechten in Israël en de Palestijnse Gebieden:

En teken de petitie: www.stopthewall.org

Donaties op: Postbank: 9399562 t.n.v. Stichting Vrouwen in het Zwart Amsterdam.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019