NCPN & CJB steunen

STRIJD VOOR BEHOUD VAN JONGERENVOORZIENINGEN IN DEN HELDER!


 


 

De Nieuwe Communistische Partij Nederland en de Communistische Jongeren Beweging staan het actiecomité Strijders van de Feniks bij in hun rechtmatige strijd om het jongerencentrum de Postbrug te behouden. De NCPN en CJB erkennen de Postbrug als een belangrijk onderdeel van de culturele- en jongerenvoorzieningen in Den Helder.

Postbrug Revived!

De Postbrug was één van de weinige takken van de stichting Triton die zich nog in stand kon houden uit eigen inkomsten. De jongeren in Den Helder maakten massaal gebruik van de culturele voorzieningen in het centrum.

Den Helder heeft nu al veel te weinig aanbod voor jongeren. Nu Triton door de gemeente is opgedoekt vallen ook de culturele diensten weg die de Postbrug de jongeren te bieden had.

Het overdragen van de taken van de voormalige stichting aan Bureau Jeugdzorg werkt tegen de belangen van de Helderse jongeren.

Want Jeugdzorg behandelt enkel de voorzieningen voor jongeren tot 18 jaar. Jongeren van 18 en ouder vallen hierdoor direct buiten de boot! De NCPN en CJB vinden dit onacceptabel!

JONGEREN ZIJN DE TOEKOMST!

Het neoliberale afbraakbeleid De kabinetten van Balkenende hebben sinds hun aantreden enkel een beleid gevoerd van afbraak van sociale voorzieningen. Een opdracht die ook is gegeven aan de gemeenten. Het College van Burgemeester en Wethouders in Den Helder hebben maar al te duidelijk dat afbraakbeleid tot de letter uitgevoerd. Met name jongeren- en ouderencentra zijn het doelwit van het college in Den Helder (PvdA, VVD en CDA). Bestuurders die onze gemeente met arrogantie besturen!

De strijd tegen de afbraak in onze eigen gemeente, is ook een strijd tegen de landelijke afbraak van sociale voorzieningen! Het actiecomité "Strijders van de Feniks" heeft voor zaterdag 14 april een manifestatie gepland op het Julianaplein.

De NCPN en CJB roepen de bevolking, maar vooral de jongeren, van Den Helder op om luid en duidelijk te maken aan de Helderse politiek dat wij verdere afbraak niet dulden! We hebben alle redenen om te eisen dat de voorzieningen, in het bijzonder die voor jongeren, worden behouden en uitgebreid.

Bevolking van Den Helder, Stop nú de afbraak van onze voorzieningen!

KOM NAAR DE MANIFESTATIE!

ZATERDAG 14 APRIL 12.00-17.00u JULIANAPLEIN

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019