Ondernemersbelangen


 

Nederlandse en Duitse ondernemers versterken onderlinge samenwerking

Nederlandse en Duitse ondernemers in de grensregio gaan nauwer samenwerken. VNO-NCW Midden, VNO-NCW Noord en acht Duitse werkgeversorganisaties vormen met ingang van vandaag het Verbund Niederländisch-Deutscher Unternehmen (VNDU). De oprichting van het verbond, vandaag in het Duitse Lingen, is een historische stap, zegt voorzitter Paul te Riele (VNO-NCW Midden) in het Financieele Dagblad. "Nooit eerder is op zo'n grote schaal de samenwerking tussen het bedrijfsleven in de Nederlandse en Duitse grensregio vormgegeven." Het verbond bestrijkt het gebied van Groningen tot Gelderland, aan weerszijden van de grens. In eigen land worden die regio's als uithoeken beschouwd, menen de organisaties. Volgens Te Riele komt dat omdat te weinig naar het gebied wordt gekeken vanuit het perspectief van het nieuwe Europa, met de enorme economische groei in het oosten. "De regio ligt in het hart van deze economische ontwikkeling en kan gaan profiteren van bijvoorbeeld de vervoersassen naar Berlijn en Oost-Europa. Wanneer ondernemers aan beide zijden van de grens elkaar gaan opzoeken, kunnen die potenties beter worden benut." (vno-ncw.nl, 25-4-2007)

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019