Doe mee met CubaSol

Vorige maand vonden de lezers van Manifest een Cubakrant als middenkatern bij de krant. Het eerste artikel daarin ging over een mogelijke 'Militaire interventie tegen Cuba'. Na het aantreden van de huidige regering in de Verenigde Staten heeft de agressie tegen Cuba de toon gekregen van een oorlogsdreiging. In Washington schreef Guy Dingmore: "De VS-plannen voor Cuba's overgang na het overlijden van Fidel Castro zijn een nieuwe fase ingegaan met een speciaal 'Bureau van Wederopbouw'... Dit interdepartementale project waarbij ook het ministerie van Defensie betrokken is, erkent dat de gewilde Cuba-overgang wellicht niet vreedzaam zal verlopen en dat de VS mogelijk een (militaire) operatie moet opzetten tot het nieuw opbouwen van een staat."

Ingesloten vinden de lezers van Manifest een campagnegids, een handleiding over hoe aan deze campagne deel te nemen. Een lijst van alle Kamerleden met hun woonplaats, een voorbeeldbrief en een dito herinneringsbrief zijn in deze 5-stappen campagnegids opgenomen. Het gaat er dus niet om een partijstandpunt te krijgen, maar om de persoonlijke mening van degenen die onze stem in Den Haag vertegenwoordigen.

Houd er rekening mee dat op 6 juli a.s. het zomerreces voor de Tweede Kamer begint. Als er een herinneringsbrief nodig is moet deze dus na het reces de deur uit. De eerste brief liefst vóór 1 juli.

CubaSol hoopt op zo groot mogelijke deelname en ziet uit naar de reacties. Vergeet niet deze te mailen naar corrie.van-dijk@planet.nl of naar secretariaat CubaSol, Enk 69, 7621 EP BORNE, joop.zwart@zonnet.nl

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019