Campagne 2007 voor de 'Cuban Five'

Het Nederlandse 'Steunpunt Free the Five' vroeg van half september tot eind oktober speciale aandacht voor de vijf Cubaanse patriotten die geweldloos probeerden hun land te vrijwaren van terreur. Deze terreur werd vanuit Florida georganiseerd, gefinancierd en uitgevoerd tegen Cuba. De vijf kregen na een politiek proces in Miami straffen van 15 jaar tot levenslang.

Sindsdien ontstonden er ruim 200 solidariteitsgroepen in 90 landen. Tegen de veroordelingen van de vijf Cubanen is sinds 2003 beroep aangetekend bij het gerechtshof van Atlanta. Een taakgroep van de Verenigde Naties noemt het een proces "vol willekeur wegens partijdigheid, intimidatie jegens de jury en wegens de zwaarte van de opgelegde straffen".

Amnesty International "zet vraagtekens bij het proces en hekelt de weigering van de regering Bush om aan gezinsleden van twee gevangenen visa te verstrekken om hen te bezoeken."

De voorzitter van de 'Asociacion Americana de Juristas' pleit voor hun vrijlating en een voordracht voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Op 28 oktober a.s. vindt een landelijke slotmanifestatie plaats in 'EMMA, Centrum voor Wereldvrede en Milieu', te Utrecht, Cremerstraat 245 (3532 BJ). Lijn 5 richting Kanaleneiland, tweede halte, 5 minuten lopen naar Cremerplein en rechtsaf de Cremerstraat in, het Centrum is aan de linkerkant. Op het Cremerplein kan ook de auto geparkeerd worden. Lopen vanaf CS is ongeveer 15 minuten.

THEMA: Stop terreur en repressie tegen Cuba

  1. Ontwikkelingen in het proces tegen de vijf Cubanen en politieke betrekkingen van Cuba met de VS en Europa.
  2. Het economisch ontwerp van Che Guevara, 40 jaar geleden in Bolivia vermoord.

Met Latijns-Amerikaanse livemuziek en gasten uit Cuba.

Vanwege de onkosten vragen wij 2,00 euro entree als solidariteitsbijdrage.

De campagne is georganiseerd door het landelijk comité 'CubaSol' en het Nederlandse steunpunt 'Free the Five': Secretariaat: Enk 69, 7621 EP, Borne - joop.zwart@zonnet.nl.

Zie ook: http://www.cubasol.nl en http://www.cubadefend.nl