Manifestatie tegen racisme en voor solidariteit

De NCPN roept op deel te nemen aan de manifestatie tegen racisme en voor solidariteit op zaterdag 22 maart 2008, van 13:00 tot 14:30 uur op de Dam in Amsterdam.

De manifestatie wordt georganiseerd door Nederland Bekent Kleur (NBK). "Het is tijd om kleur te bekennen - tegen racisme, vóór solidariteit", schrijft NBK in de oproep. "We kunnen niet langer stil blijven. In Nederland heerst een klimaat van angst en haat, een verdeelde samenleving van 'wij' tegenover 'zij', en een toename van racisme en islamofobie. Het is tijd om kleur te bekennen, nu het debat gedomineerd wordt door dagelijkse tirades tegen hele bevolkingsgroepen. (...) Steeds meer mensen hebben schoon genoeg van dit klimaat van angst en haat en kiezen vóór respect, tolerantie en solidariteit. Het is tijd dat de stem van de zwijgende meerderheid gehoord wordt en dat politici en maatschappelijke organisaties zich uitspreken. We roepen iedereen op, jong en oud, man en vrouw, 'allochtoon' en 'autochtoon' om kleur te bekennen." Tot zover een deel van de NBK-oproep.

De NCPN is van mening dat media en politieke partijen zich niet langer moeten laten provoceren en manipuleren door de kunstjes van Wilders en zijn clubje. Wilders en Verdonk krijgen aanhang omdat de mensen in dit land de politiek van de kabinetten Balkenende spuugzat zijn. Het is goed dat de SP, op basis van feitenonderzoek, aantoont dat de PVV in woord de belangen van de gewone mensen zegt te verdedigen, maar dat feitelijk, gezien het stemgedrag in de Tweede Kamer, niet doet. Dat geldt ook voor de beweging van Verdonk. Op basis van de feiten kunnen de werkelijke bedoelingen worden aangetoond van PVV en TON. De terechte en groeiende onvrede onder de bevolking over de afgelopen en huidige politieke koers van de kabinetten Balkenende moet leiden tot versterking van progressief en links Nederland. Alleen een progressieve politieke koers kan het negatieve tij keren. De oproep van NBK voor de manifestatie op 22 maart kan daaraan bijdragen.