Van de redactie

De financieel-economische crisis neemt in diepgang toe en zal ook het Nederlandse loon- en uitkeringsgebouw raken en een aanzienlijke verdere uitholling van het arbeidsrecht staat op stapel, schreven we in Manifest 8. Het Prinsjesdag-verhaal krijgt al meer vorm: nog maar weer een aantal jaren zuur, zal het verhaal zijn, tenzij de vakbeweging de lonen in de hand houdt, heet het. Chantage dus, maar aan de basis neemt het verzet tegen het gemarchandeer toe. De klassentegenstellingen zullen toenemen en verharden.

Het aandeel dat de werkenden en uitkeringsgerechtigden in de nationale koek hebben moet aanzienlijk groter worden.

Volgend jaar bestaat de NAVO, de ijzeren vuist van het imperialisme, zestig jaar. Manifest zal er op gepaste wijze aandacht aan schenken. De rol van dit westerse bezettingsleger werd de afgelopen periode weer duidelijk in Georgiƫ.

Ook deze keer plaatsen we weer een aantal artikelen alleen op de website onder een aparte rubriek actueel. Wie niet over internet beschikt kan ons verzoeken die artikelen te printen en op te sturen. Graag melden aan de redactie. Lees de Waarheid niet alleen in de papieren Manifest, maar ook op de website, waar we de artikelen - steeds zichtbaar op de eerste pagina - zullen plaatsen. Deze keer: een nieuw achtergrondsartikel over de crisis, een open brief n.a.v. de rol van de NAVO in Georgiƫ, een overzicht van recente gewapende interventies door de VS, een achtergrondsanalyse bij het artikel over Korea, de verharding tussen Rusland en de NAVO, economische ontwikkelingen op Cuba en een overzicht van - westerse - bedrijven op de Iraakse oliemarkt, waar Rusland, China en India worden geweerd. De redactie van Manifest hoopt op deze manier de noodzakelijke argumenten tegen de kapitalistische medialeugens zo breed mogelijk te verspreiden en de artikelen toch onder het bereik van de lezers van Manifest zonder internetverbinding te brengen (zie www.ncpn.nl).

Vanwege vakantie van de Cubaanse ambassadeur ook deze keer nog geen vervolg van de interviews. Hij is inmiddels teruggekeerd en schreef een korte alinea bij het artikel over de Cuba 5. Manifest zal de komende periode ingaan op de interessante ontwikkelingen op Cuba, waar de revolutie bijna 50 jaar geleden triomfeerde.