Help Cuba de gevolgen van drie verwoestende hurricanes te overwinnen

Cubaanse Revolutie 1959-2009. Al vijftig jaar houdt socialistisch Cuba stand. De ondeelbare eenheid tussen (bewapende) bevolking, communistische partij, geleid door Fidel Castro en volksleger biedt de juiste garantie voor continuïteit van de strijd van de Cubaanse bevolking. (Foto Burt Glinn/Magnum).

Alle kleine beetjes helpen. Natuurlijk zijn de kleinere bedragen die Cuba ontvangt maar een druppel op een gloeiende plaat. Uiteindelijk zullen de gevolgen worden opgelost met de hulp van tientallen landen, waaronder die van China, Rusland, Brazilië en Venezuela opvallen. De opbouw kan nog jaren duren omdat Cuba ook moet opboksen tegen een financiële en economische blokkade van de VS en net als de rest van de wereld ook de gevolgen van de crisis ondervindt. Tenslotte moet de wederopbouw door de Cubanen zelf worden uitgevoerd en ook worden bekostigd. Ook kleine beetjes helpen in zo'n situatie. Maar de psychologische waarde van deze solidariteit is van minstens even groot belang. Toon daarom uw solidariteit met Cuba en stort een bijdrage op:

rekeningnummer 6391313 tnv NCPN-landelijk te Amsterdam, ovv 'Cuba-orkanen'.
Het totaal op 13 december was 2530,- euro.

Giften tot 7 januari, 1210,- euro bijgeteld:
Y.B.te A.10,-;R.S.te A.15,-;F.B.te U.50,-;V.B.te B.1000,-;R.V.te V.25,-;H.J.te D.100,-;W.B.te L.10,-.

Nieuwe tussenstand op 8 januari 2009: 3740,- euro.
Op naar de 5.000,-!!

We willen het totaalbedrag dit jaar van de viering van de 50ste verjaardag van de socialistische Cubaanse Revolutie, overhandigen. Cuba is voor miljoenen mensen op de wereld een inspiratiebron en toont ons de noodzaak en mogelijkheid van continue strijd, op Cuba onder leiding van de Cubaanse Communistische Partij, voor het socialisme. Maak het bedrag zo hoog mogelijk. De Cubaanse bevolking verdient het.

namens de NCPN,

Wil van der Klift

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019