Help Cuba de gevolgen van drie verwoestende hurricanes te overwinnen

Natuurlijk zijn de kleinere bedragen die Cuba ontvangt maar een druppel op een gloeiende plaat. Uiteindelijk zullen de gevolgen worden opgelost met de hulp van heel veel landen en organisaties. De opbouw kan nog jaren duren omdat Cuba ook moet opboksen tegen een financiƫle en economische blokkade van de VS en net als de rest van de wereld ook de gevolgen van de crisis ondervindt. Tenslotte moet de wederopbouw door de Cubanen zelf worden uitgevoerd. De psychologische waarde van deze solidariteit is echter van minstens even groot belang als de hoogte van het bedrag. Toon daarom uw solidariteit met Cuba en stort een bijdrage op:

rekeningnummer 6391313 tnv NCPN-landelijk te Amsterdam, ovv 'Cuba-orkanen'.
Het totaal op 5 maart was de stand 4315,- euro.

Giften tot 4 april:

C.E. te W. 15,-; M.S..te Al. 50,-; C.Q in Fr. 150,-.

Bijtelling: 215,- euro. De nieuwe tussenstand op 4 april 2009 is 4530,- euro. Nog 470,- euro en de 5.000,- euro is binnen!!

We willen het totaalbedrag in dit jaar van de viering van de 50ste verjaardag van de socialistische Cubaanse Revolutie overhandigen. Cuba is voor miljoenen mensen op de wereld een inspiratiebron en toont ons de noodzaak en mogelijkheid van continue strijd, op Cuba onder leiding van de Cubaanse Communistische Partij, voor het socialisme. Maak het bedrag zo hoog mogelijk. De Cubaanse bevolking verdient het.

Zou het niet mooi zijn als we de 5.000 euro op 1 mei kunnen overhandigen aan de ambassadeur!? Daarom: de laatste loodjes wegen weliswaar het zwaarst, maar eenmaal gedaan is de voldoening daarom ook groter.

namens de NCPN,

Wil van der Klift