Repressie van Arroyo in Nederland

Redactie binnenland

Het repressieve regime op de Filippijnen onder leiding van Gloria Arroyo legt zich niet neer bij het stoppen van de vervolging van professor Joma Sison door het Nederlandse Openbaar Ministerie.

Twee dagen nadat de rechtbank bekendmaakte de vervolging van Sison te moeten staken, omdat de gefabriceerde bewijzen tegen hem nooit zullen standhouden binnen het Nederlands recht, liet het regime op de Filippijnen weten er alles aan te doen hem toch uitgeleverd te krijgen.

De advocaat van Sison, Michel Pestman, acht het regime 'kansloos'. Er is geen uitleveringsverdrag en er zijn genoeg bewijzen dat er op de Filippijnen absoluut geen sprake is van een democratische rechtstaat. Het sturen van een moordcommando naar Utrecht in het verleden door het regime is al genoeg bewijs, volgens zijn advocaat, dat Sison nooit een eerlijk proces zal krijgen op de Filippijnen.

Professor Sison dankte bij het bekendmaken van het stoppen van de vervolging allen die zich ingespannen hebben voor zijn zaak. Nu is het tijd dat alle aantijgingen, waaronder de beschuldiging van terrorisme, tegen hem gerectificeerd worden en hij al zijn burgerrechten in Nederland terugkrijgt. Bij de vervolging van Sison is het niet alleen zijn persoon die in de beklaagdenbank zit, doel van de vervolging is de hele progressieve beweging op de Filippijnen en in de diaspora in diskrediet te brengen.