Ingezonden: Carolus Wimmer, vicevoorzitter Latijns-Amerikaans Parlement, in Den Haag

Ingezonden

Carolus Wimmer, vicevoorzitter Latijns-Amerikaans Parlement, in Den Haag

Op dinsdag 12 mei organiseert het Haags Vredesplatform (HVP) in het wijk- en dienstencentrum 'De Regenvalk' Weimarstraat 69, 2562 GR in Den Haag om 20.30 uur een bijeenkomst met Carolus Wimmer, een woordvoerder van het progressieve Latijns-Amerika.

In de 'achtertuin' van de Verenigde Staten vinden opwindende ontwikkelingen plaats. In veel landen in Zuid- en Midden-Amerika zijn nu progressieve regeringen gekomen en veel volkeren of regio's nemen de economische ontwikkelingen in eigen hand. De meest recente berichten spreken van een toenadering van president Chávez en Barack Obama. Is dit optimisme gerechtvaardigd? De Venezolaan Carolus Wimmer, vicevoorzitter van het Latijns-Amerikaanse Parlement, zal een toelichting geven op de ontwikkelingen in het gebied en specifiek ook op die van zijn eigen land Venezuela.

Het Latijns-Amerikaanse Parlement (Parlatino) is een orgaan van gedelegeerden van de volksvertegenwoordigingen in Latijns-Amerika, waaraan ook Suriname en de Nederlandse Antillen meedoen. Dit is een politiek samenwerkingsverband waarin de gemeenschappelijke belangen ter behartiging van de onderlinge vrede en de democratie worden besproken.

Inlichtingen: 070-3922102 of 070-3603676