CP van de Russische Federatie (CPRF)

De 139ste verjaardag van de geboortedag van Wladimir Iljitsj Op 22 april jl. verzamelden zich duizenden mensen, onder leiding van de voorzitter van het Centraal Comité van de CPRF, Gennady Zyuganov, op het Rode Plein om bloemen bij het Mausoleum van Lenin te leggen.

Onder degenen die kwamen om hun eer te bewijzen aan de stichter van de Sovjetstaat, waren de leiders van de partij en afgevaardigden van de Staatsdoema en de Doema van de stad Moskou. Op de 139ste verjaardag van Vladimir Iljitsj's geboorte verzamelden zich hier veel meer mensen dan in vorige jaren.

"Lenin's ideeën zijn modern en van actueel belang zoals nooit voorheen", zei Gennady Zyuganov, wijzend op de deelnemers aan de plechtige actie.

"Er wordt weer actief gevraagd naar zijn werken. Ik adviseer om te beginnen zijn werk te bestuderen. Het bevat specifieke recepten om uit de ontzettende crisis te geraken en het land te redden."

De leider van de communistische partij herinnerde eraan dat in de loop van een recent tv-programma 46 miljoen Russische burgers, meestal jonge mensen, deelnamen aan een stemming. De meesten van hen gaven hun voorkeur aan Stalin en Lenin.

Gennady Zyuganov wenste alle aanwezigen geluk met de 139ste verjaardag van Lenin's geboorte en nodigde de mensen uit om aan de 1 mei-demonstratie in Moskou deel te nemen.

Overal in het land vonden kransleggingen plaats bij Lenin's gedenktekens.

Bron: Persdienst van het CC van de CPRF, 24-4-2009, http://www.kprf.ru, zabirov@duma.gov.ru, vertaling wvdk.