Ingezonden, Uitnodiging herdenking staatsgreep tegen Allende

Beste kameraden en vrienden,

Hierbij willen wij jullie uitnodigen voor de herdenking van de staatsgreep tegen de regering van Salvador Allende van 11 september 1973.

Wij vinden het belangrijk om met zoveel mogelijk mensen en organisaties aanwezig te zijn en zo een signaal afgeven dat dictaturen nooit zullen worden getolereerd. Dit moet ook worden gezien als een oproep om te protesteren tegen wat er nu in Honduras gebeurt en om solidair te zijn met het Hondurese volk dat zich verzet tegen de militairen, en bovendien tegen alle andere pogingen tot staatsgreep in Latijns-Amerika zoals bijvoorbeeld in Venezuela en Bolivia.

We willen ook graag een oproep tot internationale solidariteit doen, want de vrede in Latijns-Amerika wordt bedreigd door een toenemend aantal militaire bases van de Vereningde Staten op het Amerikaanse continent. En de solidariteit geldt niet alleen voor Amerika maar overal op de wereld waar de vrede en de wil van het volk in gevaar zijn.

De activiteit vindt plaats op vrijdag 11 september 2009 om 19:00 uur, bij het monument van Salvador Allende op de Allendelaan, Slotervaart, Amsterdam (te bereiken met tram 14, eindhalte, Sloterpark)

Met vriendelijke groet,

Jorge Gomez, Communistische Partij Chili - Coördinator Nederland.

Programma van hommage aan Salvador Allende en al onze strijdbroeders

Voor meer informatie: recabarren.venceremos@gmail.com