De kennis ligt op straat: "De rijken bedriegen de armen altijd!

Poezenplan voor Afghanistan van regering Obama. (Afbeelding Organized rage, 7-9-2009)

Hoge VS-generaal kondigt een nieuwe strategie aan voor de NAVO-troepen in Afghanistan

Tijdens een langverwachte terugblik op de militaire strategieën van de verschillende NAVO-ISAF-troepen die tegenwoordig in Afghanistan opereren, vlak na zijn recente 'successen' in Irak, kondigde generaal Stanley Mc.Chrystal, commandant van de Internationale Veiligheidsmacht (ISAF) en commandant van de Amerikaanse troepen in Afghanistan aan, dat hij het huidige actieplan gaat vervangen.

Mc.Chrystal vergeleek de huidige strategie met de nutteloze aanvallen van een stier op de rode lap van de stierenvechter, waarbij de stier steeds een beetje meer verzwakt van iedere kleine dolksteek die hij daarbij oploopt.

We moeten hiermee stoppen en overgaan op een geheel nieuwe strategie, die de codenaam 'herding cats' (het bijeendrijven van de katten) meekrijgt. Dit gaat volgens de generaal het efficiënte wapen van het militair-strategische denken van de 21e eeuw worden.

De bijgaande tekeningetjes maken duidelijk hoe men zich de nieuwe strategie moet voorstellen. Het zijn kopieën van de tekeningen, die hij op 7 september aan president Obama en het Centrale Commando van de VS-strijdkrachten heeft overhandigd. Het uitgelekte document maakt duidelijk dat generaal Mc.Chrystal heel goed lering getrokken heeft uit de ervaringen van het Rode Leger, dat in de tachtiger jaren van de vorige eeuw tegen de Moedjahedien vocht. Hij heeft dat eenvoudigweg aangepast, om in de 21e eeuw een oorlog tegen een opstandelingenleger te kunnen voeren.

Terwijl tegenstanders van de NAVO-bezetting van Afghanistan beweren, dat als de nieuwe strategie volgens het bovenste tekeningetje uitgevoerd zal worden, ze absoluut niet inzien hoe dat vrede en welvaart in dat arme, onderontwikkelde land zou kunnen brengen.

Een journalist van Fox News sprak een generaal-buitendienst van de Verenigde Staten. Hij zei 'off the record' over de nieuwe strategie: " Het is voor mij duidelijk dat generaal Douglas Mc.Arthur de enige juiste strategie voor efficiënte oorlogsvoering toepaste, moord de rotzakken allemaal uit. Maar als directielid van Halliburton ben ik helemaal voor de nieuwe strategie van generaal Mc.Chrystal, want die laat de oorlog veel langer duren, wat goed is voor ons bedrijf en voor al diegenen die in het militair-industriële complex werken. Het helpt zelfs mee om de Amerikaanse economie uit het slop te halen."

Toen men hem naar zijn mening vroeg over de steeds maar toenemende aantallen doden en gewonden onder de NAVO-soldaten, antwoordde hij: "We moeten allemaal offers brengen om de Amerikaanse economie uit de recessie te trekken. We zouden allemaal moeten inzien dat zulke bijkomende verliezen niet verkeerd zijn, als zij ten voordele zijn voor het bedrijfsleven".

Uit: Organized Rage, 7 september, 2009, vertaling vanuit het Engels: Ardengo Persijn.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019