Dictatuur in Honduras

De negen landen aangesloten bij het Bolivariaanse samenwerkingsverbond ALBA gaan het Hondurese regime economische en commerciële sancties opleggen. Minister van Buitenlandse Zaken van de omvergeworpen Hondurese regering, Patricia Rodas, zegt dat de dialoog met de Hondurese coupplegers om de crisis op te lossen voorgoed is afgebroken door "de compromisloze positie van de dictatuur" van het Roberto Micheletti-regime, die niet akkoord wil gaan met het herstel van de macht van president Manuel Zelaya, die eind juni door de coupplegers werd afgezet en het land werd uitgezet. Zelaya kwam kortgeleden terug in Honduras en verblijft sindsdien in de ambassade van Brazilië. Na aankomst sprak hij vanuit de ambassade aanhangers toe (zie foto). De coupplegers trachten hem nu volledig te isoleren.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019