Ingezonden: Stichting 'Holanda pro Cuba'

Allen, zie bijgaand mijn grote trots: "de nieuwe cd"
groeten Willem Veldhoven http://www.wereldmuziekagenda.nl/CD%20Releases/CD%220Los%220Sentimientos%220de%220Oriente%220Cuba.html

Bijzondere muziek uit het oosten van Cuba

'Los sentimientos de Oriente Cuba' is een dubbelalbum met bijzondere muziek uit Oriente zoals het oosten van Cuba wordt genoemd. Leidenaar Willem Veldhoven reist regelmatig naar Cuba om hulpgoederen te brengen.

Dit doet hij onder de noemer van de Stichting 'Holanda pro Cuba' die ook dit album van een groep musici uit de Oriente uitbrengt, die in steden als Holguin en Las Tunas een mooie mix van Cubaanse stijlen speelt. Mariachi-muziek die dus niet alleen uit Mexico komt maar ook uit deze streek van Cuba en uiteraard typisch Cubaanse stijlen als son en bolero, maar ook cumbia en fraaie ballades.

De muziek uit Oriente onderscheidt zich vooral door de warmte en het vele talent dat daar is. Afgelopen zomer is in 6 weken tijd deze dubbel cd opgenomen in Radio Victoria Las Tunas. Op het album staat een aantal prachtige klassiekers zoals El Cuarto de Tula (bekend van de Buena Vista Social Club), Lágrimas Negras en Cocurocucu.

Het is de bedoeling van de Stichting 'Holanda pro Cuba' om de Mariachi-groep uit Las Tunas, aangevuld met een zanger en drie zangeressen uit Holguin, in de zomer van 2010 (juli-augustus) naar Holland te halen. De Stichting zoekt zalen, festivals, parken om de groep te boeken.

Interesse? Zie de website: http://www.holandaprocuba.nl
of stuur een mail naar wvcuba@hotmail.com. De cd is daar voor 15 euro te bestellen!

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019