NCPN Amersfoort: gemeenteraadspolitiek samen met de mensen

affiche: Nieuwe Communistische Partij - NCPN, afdeling Amersfoort, lijst 11.
Lijsttrekker Bert Koster

Annabelle Schouten

De afdeling Amersfoort van de NCPN heeft een 20-puntenprogramma opgesteld dat openstaat voor inbreng van de Amersfoorters. Speerpunten zijn: bedrijven terug in gemeenschapshanden en de democratie terug in de gemeente. Cabaretier en buschauffeur Bert Koster voert de lijst aan.

Bert Koster voert de lijst aan voor NCPN Amersfoort. Wat de NCPN voorlegt aan de bevolking van Amersfoort is een programma van deprivatisering en vergroting van de zeggenschap op lokaal niveau. Of het nu gaat om water, energie, openbaar vervoer, afval, gezondheidszorg, de marktwerking faalt. Al deze diensten moeten weer openbaar worden.

In het 20-puntenplan staat verder: "Breng zoveel mogelijk bestaande en nieuw op te zetten bedrijven onder het beheer van de gemeente en delegeer verantwoordelijkheid naar de gemeenteraad, vakbond en belangenorganisaties."

Opvallend punt is het plan voor de oprichting van een volksbank - als reactie op de miljardenverslindende reddingsoperaties van dit kabinet. Een ander punt is de zeggenschap van burgers. Een rood potloodje hanteren één keer in de vier jaar is niet voldoende voor betrokkenheid. De NCPN pleit voor referenda vanaf 16 jaar. Daarnaast vindt de partij dat de gemeente mensen mogelijkheden kan bieden om zich te organiseren in comité's en projecten voor eigen initiatieven.

De NCPN is geen partij van 'beroepspolitici'. Bert Koster: "Als ik in de gemeenteraad kom, ben ik de enige met werkkleding, de anderen hebben alleen een versleten broek van het zitten".

Lees het volledige programma op de site van NCPN-Amersfoort.

KANDIDATEN LIJST 11

  1. Bert Koster
  2. Hein van Kasbergen
  3. Piet Schouten
  4. Jordy Klabbers
  5. Freek Geurds
©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019