Landelijke Zorgmanifestatie op het Plein in Den Haag op 12 mei 2010

In de stromende regen tekenden verpleegkundigen verzet aan tegen de kille marktwerking in de zorg. De actie vormt het begin van de strijd voor kwaliteit in de gezondheidszorg (Foto: Manifest/Wvdk).

Sta op voor zorg. En dat deden de deelnemers aan de manifestatie! Tijdens de Landelijke Zorgmanifestatie op het Plein in Den Haag op 12 mei 2010 - de Dag van de verpleging - bood Irene Hadjidakis van de actiegroep Zorgcrisis aan de Tweede Kamer twee petities aan met resp. 15.000 en 5.000 handtekeningen. De petitie van 15.000 handtekeningen vraagt om een parlementair onderzoek naar de effecten van marktwerking in de zorg. Die van 5.000 handtekeningen die NuBasta heeft verzameld wil voldoende tijd hebben voor zorgzaamheid en betrokkenheid in de zorg. De manifestatie werd behalve door Zorgcrisis georganiseerd door NuBasta, De GGZ laat zich horen, Zorg geen markt, Tekorten-in-de-zorg, Zorg en Actie, Beroep in actie, Stichting Beroepseer en werd ondersteund door CNV, NU91, ABVAKABO en het Landelijk Overleg Cli├źntenraden.

Kijk voor meer info over de petitie op: http://www.zorgcrisis.info

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019