Voorpagina

Verzet tegen de kapitalistische winsthonger in Spanje
Demonstratie in Den Haag tegen Organon op 15 juli 2010 (foto: FNV Bondgenoten/Flickr/cc/by)
Het kapitaal tracht de gevolgen van de crisis overal op de wereld door te schuiven naar de werkenden, gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden. Lonen, WW, ontslagrecht, pensioenen en werkgelegenheid staan steeds meer op de tocht. Er vallen steeds meer slachtoffers zoals de werknemers van het onderzoekscentrum van Organon in Oss, door D66-er Wijers weggegeven aan de farmaceutische multinational MSD. Zij demonstreerden op 15 juli jl. in Den Haag. Een belangrijk Nederlands kenniscentrum dreigt te verdwijnen door kapitalistische winsthonger. Het verzet in veel landen, zoals in Spanje, neemt echter toe. Demonstraties tegen de draconische afbraakmaatregelen die werden aangekondigd in de recente G20-akkoorden zullen de komende periode overal toenemen. Sterke strijdbare vakbonden zijn daarbij onmisbaar.
©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019