Voorpagina: In verzet!

De vakbondsstaking van negen weken 'Schoon Genoeg' is een mondiaal voorbeeld geworden. In Nagasaki, Japan, ontvingen de schoonmakers tijdens het congres van UNI Global Union op 10-11-2010 de internationale prijs voor beste vakbondscampagne (Foto: Flickr/FNV Bondgenoten/cc/by).
Op dezelfde dag vond een demonstratie plaats van meer dan 50.000 studenten in Londen tegen de bezuinigingen aangekondigd door de regering Cameron. De woede richtte zich ook tegen de banken. (Foto: Flickr/Geoff Dexter/cc/by-nc-sa)
Enthousiaste toehoorders van de toespraken in Athene, waaronder die van Aleka Papariga, algemeen-secretaris van de KKE, tijdens één van de KKE-demonstraties op 3-11-2010.

Multinationals en banken komen als overwinnaars uit de crisis.

Werkenden, uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden betalen de rekening.

Er blijft niets anders over dan verzet.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019