Voorpagina, demonstraties!

spanjeprotest18mei.jpg
Op 18 mei stroomden in heel Spanje de pleinen vol met demonstranten, die aandacht vroegen voor de massawerkeloosheid onder met name de jongeren in dat land (43 procent!!). Door de verwijzing naar het Tahrirplein in Caïro wordt de nadruk van de beweging gelegd op het spontane karakter ervan. Maar in Egypte noch in Spanje zal de 'revolutie' spontaan van onderop plaatsvinden. De uitingen van verzet tegen onderdrukking en perspectiefloosheid zullen pas succesvol worden als ze geleid gaan worden door de georganiseerde arbeidersbeweging. De grootstevijand is het kapitalisme, niet de verotte sociaaldemocratische leiding, die overigens een goede afstraffing nodig had. (Foto A.Roig/Flickr/cc/by-nc)
wsw1a.jpg wsw1b.jpg
De werkers in de Sociale Werkvoorziening demonstreerden op 25 mei in Den Haag tegen de bezuinigingen. Op woensdag 8 juni 2011 stemmen de leden van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) tijdens een congres in Ulft over het bestuursakkoord. Op dat moment stemmen ze dus ook over de toekomst van de sociale werkvoorziening. Een belangrijk moment en hét moment voor een grote, landelijke manifestatie. (Foto Manifest/Krijn Hamelink)
havenpensioen_027.jpg havenpensioen_031.jpg
Met een spectaculaire manifestatie voor het gebouw waar de internationale aandeelhoudersvergadering van Aegon plaatsvond, maakten 600 havenwerkers duidelijk dat zij hun pensioengeld van 770 miljoen, dat de verzekeraar verduisterd heeft, terug willen. Op een videowall van 18 vierkante meter werd de film 'Eerlijk over Aegon' getoond en er was vuurwerk en rook. De demonstranten lieten weten door te gaan Aegon's praktijken verder openbaar aan te klagen tot hun geld terug is. (Foto Manifest/Krijn Hamelink)

Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019