Noord-Korea geeft VS schuld van verslechterende situatie op schiereiland

Redactie buitenland

De Democratische Volksrepubliek Korea (DVRK) beschuldigde de Verenigde Staten er op 6 april jl. van de situatie op het schiereiland te verslechteren door hun campagne tegen de geplande wetenschappelijke en technologische lancering door het land van een satelliet die Washington beschouwt als een raket.

  • De krant Rodong Sinmun meldde dat de Amerikaanse troepen een sfeer van crisis en horror veroorzaken door te beweren dat de resten van het projectiel zullen vallen op Zuidoost-Aziatische landen en andere eilanden in de Pacific. De krant voegt eraan toe dat al deze inspanningen er op gericht zijn om door provocaties een oorlog te bevorderen tegen de DVRK.

    Rodong Sinmun wees erop dat Zuid-Korea, Japan en andere landen hebben aangekondigd dat zij verkenningsvliegtuigen en Aegis-schepen zouden mobiliseren die de satelliet zouden onderscheppen.

    Volgens de officiƫle krant van de Werkers Partij van Korea (WPK) bevestigt de werkelijkheid dat de Verenigde Staten kunstmatig proberen de situatie te verergeren bedoeld om een tweede oorlog op het schiereiland te ontketenen, door de Zuid-Koreaanse autoriteiten daartoe aan te zetten.

    Door zijn kracht te tonen en gezamenlijke militaire oefeningen van allerlei aard te houden probeert Washington Seoul aan te zetten tot vijandelijke manoeuvres tegen Noord-Korea, aldus de krant, die een beroep deed op de Amerikaanse regering om "een einde te maken aan de oorlogswaanzin en behoedzaam te handelen."

  • Bron: Prensa Latina, Pyongyang, 6 april 2012, vert. wvdk.