Steunmotie voor de Griekse arbeiders en de Griekse Communistische Partij van drie Benelux-partijen

Drie Benelux-partijen, de Communistische Partij van Luxemburg (KPL), de Nieuwe Communistische Partij van Nederland (NCPN) en de Partij van de Arbeid van Belgiƫ (PVDA-B) verklaren zich solidair met de Griekse arbeiders, al of niet werkloos, al of niet gepensioneerd, met hun families en met de Communistische Partij van Griekenland (KKE) die standvastig en moedig hun fundamentele belangen verdedigt.

De Communistische Partij van Griekenland komt op voor de ontwikkeling van de klassenstrijd, voor de bewustwording van de werkende mensen. Ze legt de bedrieglijke propaganda bloot waarmee de partijen van de Griekse en Europese burgerij de Griekse bevolking de onmenselijke besparingspolitiek willen doen aanvaarden. Ze bouwt aan een alliantie van alle werkende mensen, arbeiders, boeren, middenstanders en ze wil niet enkel een andere regering maar vooral een totaal andere staat, een staat waar het volk de macht heeft en niet een kleine groep superrijken.

In onze landen werken wij aan een steunbeweging voor de strijd van de Griekse arbeiders en de KKE. Griekenland toont hoever de Europese multinationals en banken en hun politieke vertegenwoordigers bereid zijn te gaan om hun miljardenwinsten veilig te stellen: door jarenlange strijd verworven sociale rechten worden met een pennestreek afgeschaft, de lonen en sociale uitkeringen worden onder de armoedegrens geduwd, de openbare dienstverlening, het onderwijs en de gezondheidszorg worden afgebouwd en gecommercialiseerd. We kunnen hen niet laten begaan want ze willen zonder scrupules de werkende mensen in heel Europa in de armoede en rechteloosheid storten.

1 juni 2012