Nee tegen de door de VS gesteunde oorlogen in: Irak, Palestina en Oekraïne

Irak

De westerse politici zeggen dat de Verenigde Staten, in tegenstelling tot de brutale ISIS, een beschaafd godvrezend land zijn. Want zeggen zij, we leven in een democratie, hebben respect voor vrouwen, en leggen anderen geen godsdienst op.

Ja, de Amerikaanse 'menselijke' wereldagent handelde gematigd toen hij 1,5 miljoen Irakezen vermoordde tijdens de 'beschaafde', een decennium durende, oorlog om te voorkomen dat Saddam Hoessein massavernietigingswapens zou gebruiken. Waarvan iedereen nu weet dat ze nooit bestonden! Niettemin, in de naam van de 'democratie' orkestreerde George Bush een 'regimeverandering' in Irak en vonden er 'democratische' verkiezingen plaats begeleid door het Amerikaanse leger. De Amerikaanse marionet Nouri al-Maliki werd gekozen als minister-president; een 'echte democratische' leider inderdaad!

De regering-Obama dwong Maliki kortgeleden af te treden, want hij had weinig of geen steun van de Iraakse bevolking, die hij met overgave heeft vervolgd en beroofd, waaronder zijn eigen sji'itische meerderheid.

Zijn regime was een door de VS gesteund en goedgekeurd 'doodseskader' dat woekerwinsten maakte, maar nu is hij aan de kant gezet omdat hij niet langer effectief is voor het dienen van de Amerikaanse doelen.

Eerder, toen ISIS aan de Syrische kant van de grens optrad, waren er geen Amerikaanse bezwaren tegen de onthoofdingen; er waren geen bezwaren toen ISIS werd bewapend en gefinancierd door Amerikaanse bondgenoten in Qatar en Saoedi-Arabië, geregeerd door zogenaamde 'democratisch gezinde' monarchen. Kortgeleden vermoordde ISIS Amerikaanse vijanden in Syrië. Geen probleem! Vandaag vermoordt zij vrienden van Amerika in Irak! Eerder werd met behulp van gestolen Syrische olie de poging gefinancierd om Assad uit het zadel te krijgen en een 'regime verandering' te forceren. Vandaag gebruikt ISIS dezelfde Syrische olie om haar Iraakse operaties te financieren.

Kortgeleden beslisten de Amerikaanse militaire deskundigen dat de president van Syrië, Assad, Obama's 'rode lijn' was gepasseerd toen hij werd beschuldigd van het gebruik van saringas tegen onschuldige Syriërs. Het 'bewijs stond onomstotelijk vast', vertelden militaire deskundigen de wereld. Obama stond op het punt Syrië te bombarderen, opnieuw uit naam van de menselijkheid. Deze 'straf' werd slechts afgeblazen vanwege massale protesten van het publiek en de politieke tegenstand van China en met name Rusland.

Later werd door de winnaar van de 'Pulitzer Prize' de onderzoeksjournalist Seymour Hersh, evenals door deskundigen van het MIT en anderen, het bewijs geleverd dat het de 'rebellen' waren - de ISIS-rebellen - die het saringas gebruikten. De kwestie werd onder tafel geschoven. Obama veroordeelde de gruweldaden van ISIS niet want tenslotte vochten ze tegen vijanden van de VS!

We zien dat de VS-wapens worden geleverd aan vrienden die later vijanden worden. Zoals dat ook in Afghanistan gebeurde. Die nieuwe vijanden kopen of krijgen hun wapens ook van de Amerikaanse bondgenoten. ISIS gebruikt, met een waarde van honderden miljoenen dollars, de modernste Amerikaanse wapens die haar strijders in beslag namen van Iraakse troepen, terwijl de huidige vrienden, de Koerden, vechten met oude Sovjetwapens.

Muqtada al-Sadr, een invloedrijke politieke en religieuze leider in Irak die zich consequent verzette tegen de aanwezigheid van buitenlandse troepen en opriep tot de onmiddellijke beëindiging van de bezetting, had gelijk toen hij waarschuwde dat de Amerikaanse bommen op Noord-Irak niet waren bedoeld om de Iraakse bevolking te helpen maar vooral om de Amerikaanse belangen te beschermen. En wat zijn deze belangen? Olie! Irak bezit een van 's werelds grootste oliereserves. Na meer dan een decennium van oorlog, stroomt het leeuwendeel daarvan in de schatkisten van de Amerikaanse oliemaatschappijen.

In plaats van zich terug te trekken uit Irak, verzekert president Obama ons dat de VS zullen blijven om 'beperkte' militaire missies uit te voeren, hij beweert Amerikaans personeel en installaties te willen beschermen, te helpen een stabiele Iraakse regering te vormen, en natuurlijk, om 'humanitaire hulp' te bieden!

Vandaag veranderde de naam van de vijand, maar het VS-doel blijft hetzelfde. Er is geen humanitaire wil om de Azidi-minderheid of de Koerden te helpen. Het beschermen van de Amerikaanse belangen (synoniem met de belangen van de internationale energiebedrijven) staat altijd centraal bij elke missie. Vrienden en vijanden wisselen bij de Amerikanen, alleen hun eigenbelang staat vast. Vele militaire deskundigen zijn het erover eens dat de luchtaanvallen niet voldoende en grondtroepen noodzakelijk zullen zijn.

De VS heeft militair gevochten tegen het volk van Irak en door middel van sancties en bezetting gedurende meer dan 20 jaar. Aan deze misdaden tegen de menselijkheid moet een einde komen.

Onze eisen zijn dezelfde als altijd: