Bewijsstuk Zuurstofmasker

Rainer Rupp

Een maand geleden publiceerde de vermeende objectieve en onpartijdige Nederlandse regering haar officiële, 34 pagina's tellende voorlopige verslag over het neerstorten van het Maleisische passagiersvliegtuig MH-17 in het oosten van Oekraïne. Dat verslag was naar verluid gebaseerd op de gegevens van de black box, de aantekeningen van de communicatie van de MH-17 met de verkeerscontroletoren op het vliegveld in Kiev en andere 'authentieke, geverifieerde' informatiebronnen.

In dat verslag kwamen nergens de woorden 'zuurstof', 'masker' en zeker niet 'zuurstofmasker' voor. Maar het net van westerse pogingen om de waarheid te verdoezelen over de ware schuldigen aan de massamoord op 298 mensen, in het luchtruim boven Oekraïne, is duidelijk niet zo fijn gesponnen dat het kon verhinderen dat een publiekelijk in het nauw gedreven minister zich heeft versproken.

Op woensdagavond [8 oktober] heeft de Nederlandse minister van Buitenlandse zaken, Frans Timmermans, in de late night talkshow 'Pauw' [Vara] per ongeluk verteld over het lijk van een Australische passagier van de MH-17, dat in een veld werd gevonden met een zuurstofmasker op. Dat was voor de allereerste keer dat dit gegeven werd gemeld. Deze uitspraak deed Timmermans nadat interviewer Jeroen Pauw hem had aangesproken op zijn optreden in de VN, vier dagen voor het interview, waar hij had geprobeerd de boze Russen de schuld in de schoenen te schuiven van de ramp met de MH-17. Om met zijn wereldwijd uitgezonden toespraak bij de toehoorders zoveel mogelijk emotie op te roepen schetste de minister hoe de passagiers in hun doodsangst blikken uitwisselden, "een laatste keer, in een zwijgend afscheid".

Op woensdagavond verweet interviewer Pauw hem dat hij de gevoelens van de slachtoffers onnodig gedramatiseerd had en dat dat tegenover de toehoorders niet eerlijk was. Verwijzend naar de resultaten van het voorlopige MH-17 onderzoeksverslag zei Pauw dat het neerstorten van de Boeing 777 zo snel was gegaan dat niemand aan boord nog gereageerd zou kunnen hebben. "Ze hebben de raket niet aan zien komen, maar u moet weten dat er een lijk is gevonden met een zuurstofmasker voor de mond", verweerde de minister zich, en gaf daarmee een overduidelijk zorgvuldig bewaard geheim prijs.

Als een passagier tijd had om een zuurstofmasker voor te doen dan hebben ook de piloten tijd gehad om op zijn minst een noodoproep te doen naar de vluchtbewaking in Kiev. De tapes met de gespreksprotocollen zijn door de fascistisch geleide geheime dienst van de junta in Kiev direct na de ramp in beslag genomen en de geheime dienst weigert ze vrij te geven.

Het zuurstofmasker weerlegt ook de westerse theorie dat er op het vliegtuig geschoten zou zijn met een BUK-raket, die de Boeing vernietigd zou hebben. In plaats daarvan bevestigen de vele kogelgaten in de cockpit de conclusie dat het vliegtuig door een Oekraïense 'jager' neergeschoten zou zijn, waarvan de aanwezigheid door de junta in Kiev wordt ontkend, maar door de Russische vluchtbewaking gedocumenteerd werd.

Last but not least toont Timmermans' uitlating niet alleen aan dat het Nederlandse voorlopige onderzoeksverslag een farce is, maar ook dat er machtige, westerse regeringen achter zitten die het officiële bericht van Nederland op belangrijke onderdelen hebben gemanipuleerd, om Moskou nog schuldiger te laten lijken.

Sgb, 10 oktober 2014.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019