Ingezonden: Hoezo tegenprestatie?

Anne P. van Dijk van FNV-Bondgenoten keert zich in de LC van 5 januari terecht tegen al die misleiding waarbij slechte zaken als goed worden voorgesteld. Hij noemt dit een politiek instrument van de machthebbers. Dat is juist! Alle door hem genoemde onderwerpen zijn aan de orde van de dag. Zoals ook de genoemde tegenprestatie voor het ontvangen van een werklozenuitkering. Hoezo tegenprestatie? Het is de maatschappij die, in de vorm van een werklozenuitkering, een tegenprestatie levert voor het totale onvermogen om voor iedereen werk te verschaffen. De propagandamachine spuugt dagelijks vele 'mooie woorden' uit: 'meer met minder'; 'klantvriendelijk'; 'zorg op maat'; 'participatiemaatschappij' en meer van die fraai klinkende, maar slechte zaken bedekkende, uitdrukkingen. Het is goed dat er mensen zijn die dit aan de kaak stellen. Dat zouden meer mensen moeten doen...

Rinze Visser,
Kof 8,
8531 AT Lemmer.
05-01-2015

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019