Oekaïne: Steun van Westen, Rechtse Repressie, Opkomed Fascisme en Burgeroorlog

i-007-009.jpg
Een conferentie op 28 april jl. waar het Westen steun uitspreekt voor het beleid van president Poroshenko, dat openlijk samenwerkt met neonazi's. Op de foto links Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie en rechts de premier Arseniy Yatsenyuk. Meest besproken onderwerp: hoe Oekraïne de neoliberale hervormingen kan doorvoeren, die verbonden zijn aan het verkrijgen van de steun van de EU. (Foto: ZLV)
i-007-010.jpg
De politie arresteert hardhandig een demonstrant tijdens de 1 mei-marsdie de communisten in Kiev organiseerden. De Communistische Partij heeft in Oekraïne te maken met sterke repressie en uitsluiting door de huidige machthebbers. (Foto: ZLV)
i-007-012.jpg
De fascisten van de partij Rechtse Sector, wiens leider een officiële rol als adviseur in dienst van president Poroshenko heeft gekregen, marcheerden op 29 april jl. door Kiev. Zij protesteerden ertegen dat een van de strijdmilities van Rechtse Sector, die grof geweld gebruikt tegen de bevolking in Oost-Oekraïne, tegengehouden was door regeringstroepen. De fascisten van deze partij nemen steeds meer belangrijke posities in Oekrane in, terwijl zij bovendien bewust oppositieleden uit de weg ruimen. (Foto: ZLV)
i-007-011.jpg
Een door beschietingen van het regeringsleger beschadigd huis in het dorp Oktiabrskiy, vlakbij het vliegveld van Donetsk. De bevolking heeft zwaar te lijden onder de massieve inzet van militairen, inclusief de fascisten van de Rechtse Sector, door het regime van Poroshenko tegen de opstandige regio. (Foto: ZLV)

Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019