Protest tegen Shell

i-010-017.jpg i-010-018.jpg

Toen het schandaal van het afzinken van het olieplatform Brent Spar het Nederlands-Britse Shell op veel kritiek kwam te staan, volgden jarenlange campagnes waarna het oliebedrijf opeens heel begaan zei te zijn met het milieu. Maar de huidige eigenaren en leiding hebben alle projecten voor alternatieve energie gestopt en weer volledig ingezet op oliewinning, onder meer in het Arctische gebied in Alaska. Nu telt gewoon weer de winst en het dividend voor de aandeelhouders, zoals openlijk verkondigd wordt. Tegen het olieplatform en de olieboringen van Shell in Alaska, hebben duizenden activisten vorige maand met kajaks en boten geprotesteerd in de haven van Seattle, VS. (Fotos: ZLV)

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019