Ingezonden: De boze geest Poetin

Sonja van den Ende

Ja, zo wordt hij beschreven in de Nederlandse media, het is echt te gek voor woorden hoe erover deze man wordt gedacht! Terwijl meer dan de helft van de Nederlanders onwetend is over Poetin en Rusland, voeren de media en de politiek een haatcampagne tegen hem en Rusland. Gebaseerd op geruchten, maar geen feiten.

Hoe is deze hetze zover gekomen in Nederland? Welke rol speelt het neerhalen van de MH17 in deze campagne, waar met alle geweld de schuld wordt afgeschoven op Rusland? Oekraïne mag geen blaam treffen. Dat land moet bij de EU komen. Om zo een buffer te vormen tegen Rusland, dat volgens de VS en de EU een bedreiging vormt voor de wereld. Terwijl in feite de invloed van het Westen en de NAVO tot aan de Russische grens wordt doorgeschoven! De VS en de EU zijn de bedreiging voor de wereldvrede, niet andersom.

Zij hebben onder het mom van vrijheid en democratie ettelijke oorlogen gevoerd en doen dit nog: Vietnam, Cambodja, Korea, Cuba, 1e Golfoorlog, El Salvador, Congo, Mali, Jemen, Colombia, Libanon, voormalig Joegoslavië, Afghanistan, Oekraïne, Libië, Irak, Syrië. Ik zal er vast wel enkele vergeten zijn! Dit zijn geen verdedigingsoorlogen, dit zijn aanvalsoorlogen. Om de landen te destabiliseren, onder het mom van democratie en vrijheid, willen zij landen koloniseren. Sinds eeuwen gebeurt dit door verschillende EU-landen en de VS.

En Rusland? Is dit land begonnen met oorlogvoeren in de EU of met een aanval op de VS? Nee, Rusland respecteert het internationaal recht en helpt op verzoek bondgenoten, zoals Syrië en de Russischtalige bevolking van Oekraïne, die zich bedreigd voelden door de aangestuurde 'revoluties' van de VS en de EU. Sinds WO II is de VS samen met EU koploper in de vernietiging van het Midden-Oosten en Afrika, denk aan bijvoorbeeld Soedan in Afrika. Dus hoezo Poetin demoniseren? We kunnen ons beter achter de oren krabben en nadenken hoe wij, Europese burgers, indirect betrokken zijn bij deze vreselijke oorlogen, die al aan duizenden, zo niet miljoenen mensen het leven heeft gekost! Ons belastinggeld gaat voor een belangrijk deel ook naar het ministerie van 'Oorlog' dat er op los bombardeert in Syrië, Irak, Mali, Afghanistan, zogenaamd om IS uit te schakelen. Daar slaagt 'Defensie' niet echt in, burgerdoelen worden des te meer geraakt: kinderen, vrouwen, burgers sterven dus ook door Nederlandse bommen!

En als klap op de vuurpijl, gaan de FBI en de CIA onderzoek doen, of we niet te pro-Russisch zijn en of er geen spionnen zitten in Nederlandse organisaties, zoals Geen Peil, die betaald zouden worden door Rusland. Hoe noem je dit ook alweer? Juist intimidatie!

Met vriendelijke groet,

Sonja van den Ende
http://www.stopdebezetting.nl
http://www.palestinian-prisoners.nl
www.palestineprisoners.wordpress.com
http://www.freesuriyah.wordpress.com
https://www.facebook.com/sonja.vandenende

Artikel enigszins bewerkt.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019