Beeldenstorm in de Oekraine

i-010-014.jpg
Op 28 april jl. werd met sloophamers een poging gedaan om het monument, opgericht tegen de activiteiten van de fascistische Chekisten tijdens de Tweede Wereldoorlog.
i-010-015.jpg Manifest)

In Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, vernielen fascisten steeds vaker de herdenkingsmonumenten uit de Sovjet-tijd. Alles wat verwijst naar de opofferingsgezindheid van communisten tijdens de strijd tegen de nazi's moet in de ogen van de fascistische groeperingen verdwijnen. De regering van Porosjenko, die door afwijzing van de Nederlandse bevolking van het EU-verdrag een politieke nederlaag leed, leunt sterk op de steun van fascistische milities in de strijd tegen de rebellen in het oosten. Die krijgen alle ruimte om hun historisch revanchisme bot te vieren op de monumenten. (Foto: ZLV)

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019