Truus Menger-Oversteegen (1923-2016) overleden

i-003-004.jpg
Truus Menger (links) en Hannie Schaft in 1944

Op zaterdag 18 juni is oud-verzetsstrijdster Truus Menger overleden. Ze maakte, samen met haar zus Freddie Oversteegen, deel uit van dezelfde verzetsgroep als Hannie Schaft en bestreed de Duitse bezetter, samen met andere communistische verzetsstrijders, waar mogelijk en op alle manieren.

Truus Menger stond aan de wieg van het Hannie Schaft Comité en bleef haar hele leven de noodzaak van strijd tegen fascisme en racisme propageren op scholen, in talloze interviews, op beeldende wijze en op andere manieren. Het werk van Truus Menger vormt een inspiratie voor alle hedendaagse anti-fascisten en antiracisten.

Truus Menger heeft haar principes in praktijk gebracht. Daarvoor was zeer veel moed nodig. Veel kameraden lieten daarvoor in de oorlog het leven. Haar principes en strijdbaarheid zullen door een nieuwe generatie worden overgenomen en voortgezet.

Partijbestuur NCPN

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019