Hef blokkade VS tegen Cuba op

i-011-023.jpg

Redactie internationaal

Het blijft paradoxaal dat de Amerikaanse regering aan de ene kant maatregelen treft om de relatie met Cuba te versoepelen en te verbeteren en aan de andere kant de sancties tegen Cuba nog intensiveert, met alle schadelijke gevolgen voor het dagelijks leven van miljoenen Cubanen. De economische, commerciële en financiële blokkade, ingesteld door de VS tegen Cuba, moet worden gestopt en de Cubaanse regering blijft dit eisen zolang de blokkade niet wordt opgeheven. Intussen is er sprake van een bijna unanieme steun van de internationale gemeenschap voor de opheffing. Het is daarom te hopen dat tijdens de komende Algemene Vergadering van de VN in New York uiteindelijk ook de VS en hun trouwe volger Israël zullen besluiten de blokkade te beëindigen.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019