Anti-TTIP & CETA-acties

i-006-015.jpg
Op 10 oktober 2015 demonstreerden duizenden in Amsterdam tegen TTIP. Komende weken vinden er weer acties plaats. (Foto: Milieudefensie/cc/by-nc)

Er zijn al 2.000 Ceta en TTIP-vrije zones in Europa. Er moeten er nog veel meer bij. Nu ook in sommige regeringskringen wordt getwijfeld. In Amsterdam staat weer het nodige te gebeuren.

Op donderdag 29 september 2016 organiseert de Amsterdamse actiegroep tegen TTIP op het Museumplein een foto-flashmob tegen CETA en TTIP. Omdat deze twee handelsverdragen er niet moeten komen transformeert de actiegroep vanaf 18.00 uur het 'I Amsterdam-logo' met een enorm spandoek tijdelijk om tot '(I Am) CETA & TTIP-free' en wil daarvan zoveel mogelijk foto's en filmpjes maken om die te delen op sociale en andere media.

Daarvoor heeft het comité hulp nodig! Kom daarom met zoveel mogelijk mensen en camera's/smartphones/selfiesticks om deze flashmob vast te leggen. Jezelf voor het grote 'I Am CETA & TTIP-free logo' filmen of fotograferen mag natuurlijk ook. Dus nodig zoveel mogelijk vrienden, familie, collega's en kennissen uit om mee te doen. Hoe meer mensen, hoe meer plaatjes tenslotte. Mogen we op je rekenen? Het wordt namelijk verrassend leuk! Kijk voor meer informatie op facebook.com/events/284712231903347/, meld je aan en verspreid dit evenement onder je vrienden. En ook de foto's die je maakt!

Woon je niet in de buurt? Dan kan je ook meedoen door de foto's van de actie online te verspreiden. Het comité deelt tijdens de flashmob ook flyers uit voor de landelijke actiedag op 22 oktober in Amsterdam vóór eerlijke handel en tegen TTIP en CETA (zie: ttipalarm.nl). Want alhoewel eind mei deze handelsverdragen al symbolisch werden begraven op het Beursplein, zijn ze pas echt dood als ze zijn overleden. Help je mee ze het laatste zetje te geven? We horen graag even wat je doet. Alvast dankjewel.

TTIP = Transatlantic Trade and Investment Partnership, tussen de EU en de VS.
CETA = Comprehensive Economic and Trade Agreement, tussen de EU en Canada. Beide handelsverdragen zetten voor hun eigen belangen en geschillen de rechtspraak en de democratie buitenspel met een 'eigen' rechtssysteem: het ISDS, Investor-State Dispute Settlement. Dit is een arbitragesysteem voor bedrijven die hiermee staten kunnen aanklagen als ze zich benadeeld achten door wetgeving. Nationale volksvertegenwoordigingen en zelfs het Europees Parlement hebben daar dan niets meer over te vertellen.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019