Afscheid Marcel de Jong

i-004-008.jpg
Overzicht van de zaal tijdens zingen van de Internationale. (Foto: Klaus Müller/DKP)

Op donderdag 13 oktober jl. namen we in het scholingscentrum van de Karl Liebknecht Stichting in Leverkusen afscheid van Marcel de Jong (zie ook Manifest 09/2016) Voor de DKP spraken Günter Pohl - internationaal secretaris van de DKP - en Uwe Koopmann, namens de afdeling Gerresheim/Düsseldorf, waar Marcel lange tijd actief was. Wil van der Klift die o.a. wees op het verlies voor partij, krant en Vierpartijenoverleg, sprak namens Manifest en NCPN. Partij en krant waren ook vertegenwoordigd door Jan Ilsink en Tineke van der Klift die beiden ook een nauwe persoonlijke band hadden met kameraad de Jong. We waren in de gelegenheid om met zijn vriend, zijn moeder en andere familieleden over Marcel te kunnen praten en ervaringen uit te wisselen. Zo'n 60 Duitse kameraden namen deel aan de afscheidsceremonie. KPL en PvdA, deelnemers aan het vierpartijenoverleg, zonden schriftelijke bijdragen. Tot slot van de indrukwekkende bijeenkomst werd de internationale gezamenlijk gezongen. Marcel laat een groot gat achter als vriend, kameraad, politiek raadgever en vertaler.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019