Syrische communisten: Schaamteloze Amerikaanse agressie

i-011-024.jpg
Een beeld uit een film die de Syrische Communistische Partij verspreidt op haar Facebook-account. Communisten vechten mee in de oorlog tegen fundamenralistische islamitische rebellen. (Foto: SCP)

Nick Wright

Schande over de Amerikaanse agressie

Verklaring van de Syrische Communistische Partij

Op de ochtend van 7 april 2017, voerde het Amerikaanse leger vanaf zijn schepen in de oostelijke Middellandse Zee een massale raketaanval uit op een Syrische militaire post.

Deze aanval is een nieuwe stap van de Amerikaanse imperialistische agressie tegen ons vaderland Syrië, voorafgegaan door de landing van Amerikaanse legereenheden in het noord-oosten van ons land, zonder enige aanvaardbare rechtvaardiging door het internationaal recht. Deze agressie is een uitvoering van de gebruikelijke aanpak van het Amerikaanse imperialisme in zijn aanvallen op de soevereiniteit van staten en de vrijheid van de volkeren. Deze permanente expansionistische agressie is een vast onderdeel van het imperialisme.

Deze agressieve stap past in het kader van de imperialistische en zionistische politiek, gericht op de uitputting en de verdeling van Syrië, dat een standvastig fort blijft temidden van de totale koloniale overheersing over de oostelijke Middellandse Zee en de Arabische wereld in het algemeen.

De flagrante Amerikaanse agressie tegen Syrië verdrijft alle illusies over de mogelijkheid van het neutraliseren van Amerika. Het Amerikaanse imperialisme is de fundamentele vijand van de vrijheid van de volkeren, met inbegrip van ons Syrische volk. Amerika is de grootste internationale terrorist in de wereld.

De Syrische Communistische Partij doet een beroep op de massa's van ons trotse volk om de rangen meer en meer te sluiten in het aangezicht van de imperialistische agressie en alle ondersteuning te bieden aan ons moedige nationale leger in haar felle strijd tegen de aanvallers en hun handlangers in de terroristische bendes.

De Syrische Communistische Partij vraagt de mondiale progressieve publieke opinie, alle progressieve en democratische krachten, om de Amerikaanse imperialistische agressie tegen Syrië aan te klagen. De partij vraagt hun solidariteit te tonen met de Syrische nationale standvastigheid die effectief bijdraagt aan de strijd van de mondiale bevrijdingskrachten tegen het imperialisme.

Lang leve de Syrische nationale standvastigheid!

Syrië zal niet knielen!

Damascus, 7 april 2017.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019