Repressie van Erdogan neemt toe; TKP strijdt door

i-011-023.jpg
Samenvatting van pamflet van de TKP waarin zij de bevolking oproept 'nee' te stemmen tijdens het referendum. (Foto: TKP)
i-011-025.jpg
Op zaterdag 8 april jl. werd in het hele land door de TKP gedemonstreerd tegen Erdogan en voor een 'nee' tijdens het referendum. (Foto: TKP)
i-011-026.jpg

Redactie buitenland

Op zaterdag 8 april jl. wilde de Turkse Communistische partij (TKP) een massabijeenkomst op het Kartal-plein in Istanboel organiseren. De oproep was bedoeld om het aantal 'Nee'-stemmers tegen Erdogan te vergroten, terwijl de regering dit probeert tegen te houden door middel van verbod, despotisme en bedreigingen. Maar de nee-campagne blijft zich uitbreiden over het hele land.

Gedurende de voorbereidingsperiode op het referendum op 16 april wilde de TKP nogmaals herinneren aan de betekenis van het 'Nee'-stemmen: de mensen zeggen, "genoeg is genoeg!". De 'Nee'-stem op 16 april brengt dit standpunt tot uitdrukking. De verboden en andere soort interventies zijn niet alleen een poging om het resultaat van de stemming te beïnvloeden, maar ook om de inspanningen te verstikken om deze stem, de stem van "genoeg is genoeg", te laten klinken. De TKP werkt eraan dit standpunt versterkt naar buiten te brengen.

De manifestatie, 'Istanboel zegt nee', die was gepland voor 2 april jl, was al verboden door de gouverneur. Nu komt daarbij ook het verbod op de demonstratie op het Kartal-plein op 8 april, waarvoor alle legale stappen nauwkeurig waren gezet.

De TKP geeft echter aan te zullen voortgaan met hun strijd tegen Erdogan. Zij zal niet stoppen met de strijd. Zij zal vechten voor elke 'Nee'-stem. Zij zal de leden oproepen om op 8 april overal in het land hun krant 'Boyun Egme' verspreiden.

De TKP vraagt bovendien aan alle broederpartijen protest aan te tekenen tegen het verbod op demonstreren.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019