Van de redactie

Deze keer een kort redactioneel. Met ingang van de komende krant zullen we in aparte artikelen ingaan op de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen vier weken.

De ontwikkelingen rond de formatie-onderhandelingen slepen zich voort tot na Prinsjesdag. Omdat de Nederlandse politiek in Brussel wordt bepaald lijkt het erop dat voor de vertraging vooral Europese redenen zijn.

Na het interview met havenbestuurder Niek Stam, plaatsen we deze keer het eerste deel van een interview met Herrie Hoogenboom, leidende kracht bij het schoonmaakpersoneel: zorg dat de strijd op de werkvloer wordt gevoerd door de direct betrokkenen. Zorg voor scholing, richting en ondersteuning.

Tegen de democratisch gekozen regering van de Republiek Venezuela gaan de aanvallen - onder leiding van de VS - na de grondwetsherziening, die door een grote meerderheid van de bevolking werd goedgekeurd, in verhevigde mate door. De Venezolaanse en Cubaanse regeringen zijn juist uit op ontspanning en soevereiniteit.

Manifest prikt leugens door en biedt linkse en progressieve bewegingen, partijen en groeperingen een platform om het noodzakelijke tegengeluid te kunnen ventileren. Zonder een goed, praktisch, herkenbaar en uitvoerbaar links alternatief en toename van het verzet onder de bevolking zal er geen adequaat antwoord op de aanvallen van rechts kunnen worden ontwikkeld. Dat alternatief zal ook het socialisme als doel op de strijdagenda moeten plaatsen.

In deze krant zullen we weer een aantal belangwekkende achtergrondartikelen plaatsen. Onder meer: 'Aandacht voor moord op John. F. Kennedy' (Zoltan Zigedy), 'Chinese ontwikkelingen' (Onurcan Ülker), 'Financieel Monopolikapitaal' (Judith Withhead) en is een politieke Derde Weg mogelijk? (José Raúl Concepción).

Lees de krant of de website voor een beter inzicht in de veranderende mondiale, nationale en lokale krachtsverhoudingen, de voortwoekerende en zich verdiepende kapitalistische crisis én de theoretische en praktische antwoorden van de arbeidersklasse daarop.

Manifest houdt u op de hoogte van de werkelijke ontwikkelingen in de wereld. Lees de Waarheid in Manifest! Niet alleen in de papieren Manifest, maar ook digitaal op de website (www.ncpn.nl).

Deze keer geen nieuwe artikelen op de website.

Manifest nr. 09/2017 verschijnt op donderdag 28-09-2017.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019